Jump to content
Music Box Alpha Forums

Dead after first music video scan


Recommended Posts

Hi, 

found out about this project just yesterday and immediately jumped on with lifetime license. I've been collecting music videos for years and always organized/tagged them with MediaMonkey. But that program is music oriented, so the best I can get from that is random screenshots of music videos. So, since this project is related to Launchbox, I wanted something to scrape my collection and show me beautiful tabs with infos, whistles & bells for music videos.

I made a quick test, imported a couple of folders with a few hundreds of music videos. MBA created Artists pages, but many of them were pictureless in the main tab. I scrolled down and saw a few being filled with picture, but at some point those that were blank stayed blank. The music videos in each Artist page were also blank, they did not even show the title, just a blank bar under a generic video format picture.

Then after closing MBA I could not open it again. When I click its icon I can see in the Task Manager that it fires up for a few seconds, then disappears. And that's why I cannot even attach a screenshot.

That's it, I hope this project will become a power tool like Launchbox.

Link to post
Share on other sites

I downloaded the latest update and also added music videos. Music Box worked fine until I closed it, then it would crash every time on launch, I wouldn't even see Music Box, it just went right to the crash.. I didn't know it was the videos & thought it was the update, so I ended up wasting a lot of time removing & reinstalling Music Box.

On the last attempt, I left the video folder alone & did not add anything, Music Box now works. This is not the first time I've read this complaint, so it is something Jason will need to address...

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Jason Carr said:

@jan_axhell @Music Is King If you guys can share with me a log file of this issue occurring, I can look into it deeper. I have not been able to replicate it as of yet.

Ahh, I've reinstalled it from scratch and it opens fine now. But I've only added a few videos, last time I've added many more, maybe it was that. Where is the log located anyway?

Link to post
Share on other sites
22 hours ago, jan_axhell said:

Ahh, I've reinstalled it from scratch and it opens fine now. But I've only added a few videos, last time I've added many more, maybe it was that. Where is the log located anyway?

The logs are located under MusicBoxAlpha\Logs, wherever MBA is installed.

I think I found the issue though, after looking at @Music Is King's logs. Should have a new version out today with a fix.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Jason Carr said:

The logs are located under MusicBoxAlpha\Logs, wherever MBA is installed.

I think I found the issue though, after looking at @Music Is King's logs. Should have a new version out today with a fix.

Ok, updated. It works with no crash, I've added the Video folder that the first time made it crash with no problem. 

For the record: music videos have no preview, MKVs have no visible info at all, MP4s do have visible infos, most likely from tags; here and there there are "holes" with blank slots: instead of a video/album frame I simply see the background. Both videos and mp3's play fine. 

mba.png

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, jan_axhell said:

Ok, updated. It works with no crash, I've added the Video folder that the first time made it crash with no problem. 

For the record: music videos have no preview, MKVs have no visible info at all, MP4s do have visible infos, most likely from tags; here and there there are "holes" with blank slots: instead of a video/album frame I simply see the background. Both videos and mp3's play fine. 

mba.png

Okay, it looks like it's having trouble parsing some of the videos, which is probably why the errors were happening to begin with. If you can share the log files, that would help to see what we can do to improve it.

The thumbnail images are currently coming from Windows, so if the videos don't have proper thumbnails in Windows Explorer, they won't have proper thumbnails by default in MBA (currently).

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
11 minutes ago, Jason Carr said:

Okay, it looks like it's having trouble parsing some of the videos, which is probably why the errors were happening to begin with. If you can share the log files, that would help to see what we can do to improve it.

The thumbnail images are currently coming from Windows, so if the videos don't have proper thumbnails in Windows Explorer, they won't have proper thumbnails by default in MBA (currently).

Log attached. About the thumbnails: I'm on Windows, but never use Explorer, I have Total Commander as default file manager, so no thumbs are ever created when I browse files. As far as I can see, MediaMonkey creates sidecar thumbs with same filename. EDIT No, wrong, EMBY server did that, I forgot that I also use EMBY, lol, too many media managers!  Debug 2021-04-27 08-31-10 PM.log

tc.png

Edited by jan_axhell
  • Like 1
Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, jan_axhell said:

Log attached. About the thumbnails: I'm on Windows, but never use Explorer, I have Total Commander as default file manager, so no thumbs are ever created when I browse files. As far as I can see, MediaMonkey creates sidecar thumbs with same filename. EDIT No, wrong, EMBY server did that, I forgot that I also use EMBY, lol, too many media managers!  Debug 2021-04-27 08-31-10 PM.log

tc.png

Thanks much; I suspect that the thumbnail image issues may be because of using Total Commander instead of Windows Explorer. We need to replace that code at some point anyways in order to get better thumbnail support.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...